Je naším závazkem zlepšit kvalitu života co největšího počtu lidí. Zkoumáme, vyvíjíme a vyrábíme prémiové probiotické přípravky.
Jsme odhodláni neustále studovat roli mikrobiomu a probiotik ve zdraví a nemoci. Náš výzkum nám pomáhá cíleně vybrat nejefektivnější bakterie pro specifické indikace a vyvinout vícekmenové cílené nebo personalizované preparáty pro konkrétní indikace, které nejlépe fungují pro vás.
Samotný výběr správných probiotických kmenů se správnými vlastnostmi pro každou specifickou indikaci však nestačí k zajištění úspěchu probiotického přípravku. Klíčovými technickými vlastnostmi kvalitního probiotického přípravku jsou:
- stabilita
- přežívání v trávicím traktu
- metabolická aktivita
Nemá smysl užívat probiotický přípravek, když většina bakterií před konzumací zemře nebo když bakterie přežijí, ale již nejsou aktivní.
Pro zajištění optimální probiotické účinnosti používáme novou technologii Probioact®.
Co je technologie PROBIOACT®?
Technologii Probioact® používáme v práškových formách personalizovaných a cílených probiotik. Aplikuje pečlivě vybrané složky, které podporují životaschopnost bakterií, a tím i účinnost a prémiovou kvalitu přípravku. Tyto složky přispívají ke stabilitě jednotlivých bakterií, jejich přežívání v trávicím traktu a metabolické aktivitě v místě určení.
Stabilita
Probiotika jsou podle definice živé mikroorganismy, a proto je třeba zajistit počet životaschopných bakteriálních buněk a udržet probiotické bakterie stabilní (naživu) až do konce jejich trvanlivosti. V tradičních probiotických produktech velké množství bakterií umírá během skladování v důsledku vystavení podmínkám prostředí, jako je voda, kyslík a teplota. Probioact® zvyšuje stabilitu našich personalizovaných a cílených probiotik a umožňuje skladování při pokojové teplotě. Takto zajišťujeme počet bakterií ve všech našich probiotik po celou dobu trvanlivosti až 2 roky při pokojové teplotě. Technologie byla 5 let vyvíjena a testována před jejím patentováním.
My jsme se k ní dostali právě díky kontaktům z naší mezinárodní vědecké konference o probiotikách, prebiotikách a střevním mikrobiomu, kterou pořádáme již 23 let.
Přežívání v trávicím traktu
Aby mohly probiotické bakterie uplatnit svůj příznivý účinek, potřebují přežít i přechod přes nepřátelské prostředí trávicího traktu. Schopnost probiotických kmenů přežít průchod trávicím traktem lze připsat zejména jejich odolnosti vůči kyselinám a jiným trávicím produktům. V tradičních probiotických produktech umírá velký počet životaschopných buněk v důsledku nízkého pH v žaludku a trávicích enzymů a produktů v trávicím traktu. Technologie Probioact® chrání bakterie v našich prémiových probiotických produktech před těmito nepřátelskými podmínkami. Je to, jako kdybyste každou bakterii oblékli zvlášť do skafandru a vyslali do vašeho vnitřního vesmíru.
Tyto skafandry testoval institut lékařské mikrobiologie MUMC (Maastricht University Medical Care) na modelu trávicího traktu. Tento model simuluje průchod přes trávicí trakt a umožnil posoudit přežívání našich probiotických bakterií v přítomnosti změn pH a produktů trávení (pepsin, pankreatin a žluč). Testy ukázaly, že technologie Probioact® zlepšila přežívání našich probiotických kmenů v trávicím traktu, čímž přispěla k nejvyšší účinnosti probiotik.
Metabolická aktivita
Produkce mléčných kyselin, bakteriocinů, mastných kyselin s krátkým řetězcem a dalších metabolitů je jedním z mechanismů účinku probiotik, kterým blahodárně působí na lidské zdraví. Abychom toho dosáhli, potřebujeme ve střevě probiotické bakterie nejen živé, ale musí být také metabolicky aktivní.
V běžných probiotikách v důsledku specifického ošetření (tyndalizace), vystavení určitým faktorům prostředí nebo přidání nevhodné složky do přípravku, mohou být probiotické bakterie poškozeny nebo ovlivněny takovým způsobem, že nepřežijí nebo přežijí, ale už nedosáhnou plné úrovně své aktivity.
Produkce kyselin, jako je kyselina mléčná, odráží metabolickou aktivitu probiotických bakterií. Čím více kyseliny se tvoří, tím jsou bakterie aktivnější. Technologie Probioact® obsahuje speciálně vybrané složky pro zvýšení metabolické aktivity našich probiotických bakterií. To nám umožňuje zajistit, aby bakterie v našich personalizovaných a cílených probiotikách zůstaly živé a aktivní.
Složky PROBIOACT®
Kromě výběru správných bakteriálních kmenů se správnými vlastnostmi pro každou specifickou indikaci přidáváme do našich formulací pečlivě vybrané složky technologie Probioact® , abychom zajistili optimální probiotickou účinnost. Každý náš probiotický přípravek v práškové formě obsahuje Probioact®.
Proto je Probioact® složen tak, aby optimálně vyhovoval každému přípravku. Díky technologii Probioact® si můžete být naprosto jisti, že naše personalizovaná a cílená probiotika vám přinášejí to, co slibujeme.
Technologie Probioact® je jedinečná a naše probiotika díky ní vynikají nad ostatními. Ukazuje, za čím si jako společnost stojíme.
Bakteriální kmeny do našich přípravků vybíráme buď cíleně pro konkrétní indikace, nebo personalizovaně na základě analýzy mikrobiomu a zdravotní anamnézy konkrétního člověka. Při výběru kmenů vycházíme vždy z vědeckých důkazů a klinických studií. Technologie přípravy probiotik je však rovněž důležitá. Nestačí totiž jen vybrat ty správné kosmonauty. Musíte je také správně vybavit a účinně ochránit na jejich misi tak, aby dokázali plnit své konkrétní úkoly.
Technologii Probioact® využíváme v našich cílených probiotikách ALLERGIC+ pro alergiky, astmatiky a ekzematiky. Využíváme ji i ve vylepšených personalizovaných probiotikách iProbio 2.0 nové generace.